Pino & Co naar het witte doek

Geplaatst: door de redactie

Over uitstapjes van televisie naar film gesproken: volgens de Hollywood Reporter heeft Fox plannen om het educatieve kinderprogramma Sesame Street, één van de langslopende series ooit, naar het witte doek te brengen.

Sesame Street startte ooit in 1969 onder aanvoering van poppenmaker Jim Henson (The Muppets) en kreeg in de jaren zeventig ook een Nederlandse variant met de titel Sesamstraat. Het script voor de filmversie zal geschreven worden door Joey Mazzarino, die al sinds 1998 afleveringen van de televisieserie schrijft. Eén van de drijvende krachten achter het project is Shawn Levy, bekend van familiefilms als Night at the Museum met Ben Stiller en Real Steal met Hugh Jackman.

Rest alleen nog de vraag of Pino in de Nederlandse versie met de hedendaagse computertechnieken blauw zal worden gemaakt om verwarring bij de allerkleinsten te voorkomen. Sesamstraat was overigens al een aantal keren eerder te zien in de bioscoop. In Follow That Bird uit 1985 gingen Pino en co op roadtrip en eind jaren negentig speelde Elmo (in het filmpje onder te zien met Ricky Gervais) de hoofdrol in The Adventures of Elmo in Groucholand.