Philip Seymour Hoffman mogelijk in Hunger Games-vervolg Catching Fire

Geplaatst: door de redactie

Philip Seymour Hoffman heeft een rol aangeboden gekregen in het vervolg op The Hunger Games, getiteld Catching Fire. En niet zomaar een rol, want hij gaat Plutarch Heavensbee spelen, die de taken van de falende Seneca Crane (Wes Bentley, zie boven) over moet gaan nemen. 

Plutarch Heavensbee is een belangrijk personage in de reeks van auteur Suzanne Collins. Het is echter nog niet bekend of hij de rol in de volgende delen van The Hunger Games ook daadwerkelijk in zal gaan vullen. Eerder vandaag meldde Deadline dat Seymour Hoffman zijn agentschap na achttien jaar verlaten heeft, en nu zijn eigen beslissingen maakt in de jungle van Hollywood. Afwachten dus.

Terugkerende rollen uit de eerste film, zoals die van Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson, worden opnieuw door dezelfde acteurs verzorgd. Regie is in handen van Francis Lawrence, waar Gary Ross het eerste deel nog aan elkaar schoot. The Hunger Games: Catching Fire wordt vanaf december gefilmd, en moet (eind) volgend jaar in de bioscoop verschijnen.