Pfister strikt Johnny Depp voor zijn debuut als regisseur

Tags:

Geplaatst: door de redactie

Wally Pfister heeft iemand gevonden voor zijn topsecret project Transcendence. Johnny Depp zal de hoofdrol spelen in het regiedebuut van de cinematograaf die bekend staat als de vaste cameraman van Christopher Nolan.

“Ik ben dolgelukkig dat ik de mogelijkheid heb om met Johnny te werken”, vertelt Pfister. “Hij is een creatieve en intelligente artiest die veel diepte kan geven aan het personage en het algehele narratief van de film.” Over de plot is nog bar weinig bekend, behalve dan dat Pfister de film omschrijft als een hedendaagse sciencefictionfilm met een redelijk groot budget, hoewel de kosten niet zo hoog zullen oplopen als bij de Batman-films.

Pfister was vanaf Memento de vaste cameraman voor Christopher Nolan. Hij ontving Oscarnominaties voor Batman Begins, The Dark Knight, The Prestige en Inception. De nominatie voor Inception leverde hem ook daadwerkelijk een beeldje op. Christopher Nolan zal voor Transendence aantreden als producent. Het script is geschreven door Jack Paglen, die daarmee zijn debuut maakt als scenarist.

Wally Pfister kwam onlangs ook al in het nieuws met een uithaal naar “die andere grote superheldenfilm” van afgelopen zomer. Pfister noemde de cinematografie in The Avengers "afschuwelijk”. De film zou veel onlogische camerastandpunten bevatten die alleen maar gekozen waren om de gigantische sets te showen…. Bang om zijn mening te geven is de filmmaker dus in ieder geval niet.