Peter Jackson hoopt op meer TinTin in 2015

Geplaatst: door de redactie

Alsof ie het nog niet druk genoeg heeft met de Hobbit-trilogie (lees onze recensie van het eerste deel) kijkt Peter Jackson ook vooruit naar zijn volgende project. Zijn vervolg op het door Steven Spielberg geregisseerde TinTin moet in 2015 verschijnen.

Als het aan Jackson ligt starten de opnamen van de sequel in 2013. Voor de postproductie van de motion-capture-film is volgens hem wel maar liefst twee jaar nodig, dus het duurt nog tot 2015 voordat we TinTin en Haddock daadwerkelijk opnieuw in de bioscoop zullen zien. Hoewel er al druk aan de film geschreven wordt, is het nog niet helemaal duidelijk welke strips geadapteerd zullen worden. Een paar jaar terug noemde Jackson De 7 Kristallen Bollen en De Zonnetempel als verhalen die hij graag zou willen verfilmen.

Maar het is goed mogelijk dat wederom elementen uit andere boeken overgenomen gaan worden, want Jackson ziet De Zwarte Rotsen en De Zaak Zonnebloem als andere favorieten, terwijl hij Raket naar de Maan en Mannen op de Maan aanhaalde voor een mogelijke derde film. De eerste film rondom het Belgische stripfiguur deed het niet zo goed in Amerika, maar bracht wereldwijd wel meer dan 370 miljoen dollar op. Jackson was altijd al van plan de regie van het tweede deel op zich te nemen.