Peter Farrelly: we filmen in najaar Dumb & Dumber 2

Geplaatst: door de redactie

Dát er een vervolg op Dumb & Dumber zou komen, was eigenlijk al geen geheim meer. Het was alleen de vraag wanneer dit zou zijn. Nou, sneller dan je zou denken. Peter Farrelly verklapte afgelopen weekend tijdens een interview dat zijn broer Bobby en hij al dit najaar beginnen met filmen. Aangenomen mag worden dat Dumb & Dumber 2 volgend jaar te zien zal zijn.

"De productie begint in september", liet Peter Farrelly weten tijdens een persdag van The Three Stooges, de nieuwste film van zijn broer Bobby en hij. "Het wordt de eerste sequel die we ooit maakten en Jim Carrey en Jeff Daniels zijn terug voor de hoofdrollen."

Weliswaar kreeg Dumb & Dumber in 2003 al een prequel met Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd, maar volgens Farrelly was dat iets heel anders. "Met die film hadden wij niets te maken, dat was een dingetje van de studio."

De wens om een vervolg te maken op de hilarische hitkomedie uit 1994 was er altijd wel bij de Farrelly Brothers en de twee hoofdrolspelers Jim Carrey en Jeff Daniels. "Wij wilden het altijd al. Jeff wilde het altijd al. Jim wilde het ook altijd al, maar was te druk. Ineens belde hij: 'we moeten nú een vervolg maken'. Hij had net Dumb & Dumber weer eens gezien en vond de tijd rijp."

Afgelopen oktober werd al bekend dat Sean Anders en John Morris zich over een mogelijk script zouden buigen voor nieuwe avonturen van de twee dommerikken Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey). De broers Farrelly maakten eerder bijvoorbeeld ook Kingpin, There's Something About Mary, Shallow Hal en Hall Pass.