Paul Greengrass en Matt Damon terug voor meer Bourne

Geplaatst: door de redactie

Dat Matt Damon nog best open stond voor een terugkeer als Jason Bourne wisten we al, alleen was ook bekend dat hij dan per se regisseur en goede vriend Paul Greengrass terug wilde hebben. En Greengrass was naar eigen zeggen klaar met de serie nu de badass filmspion zijn geheugen terug heeft. Toch is de regisseur volgens Variety van gedachten veranderd.

Volgens Variety is Universal momenteel deals aan het sluiten zowel Matt Damon als Paul Greengrass voor een vijfde film in de Bourne-serie. Op zestien juli 2016 zou de film in de bioscoop moeten verschijnen. Op die datum stond eigenlijk een tweede spin-off film met Jeremy Renner gepland: de sequel op The Bourne Legacy. Die film zal niet geschrapt worden, maar wordt even on hold gezet, mogelijk ook omdat de aangekondigde regisseur Justin Lin (Fast & Furious 6) eerst op televisie gaat werken aan een nieuw seizoen van de HBO-serie True Detective.

De terugkeer van Paul Greengrass is opvallend te noemen. Greengrass regisseerde Damon in The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum (en los van de Bourne-serie werkten ze ook aan Green Zone), maar claimde geen Bourne meer te willen doen omdat hij vond dat de cirkel van het personage na The Bourne Ultimatum helemaal rond was. Vorig jaar maakte de regisseur het voor zes Oscars genomineerde Captain Phillips en onlangs werd hij genoemd voor de Richard Jewell-biopic van Leonardo DiCaprio en Jonah Hill.