Patty Jenkins regisseert Wonder Woman solofilm

Geplaatst: door de redactie

Een paar dagen geleden verloor Wonder Woman regisseur Michelle MacLaren, maar Warner maakte meteen werk van het zoeken naar een vervanger. Patty Jenkins mag nu de solofilm rond de superheldin van DC Comics gaan maken.

Wonder Woman wordt Jenkins' tweede film. In 2003 regisseerde ze Charlize Theron naar een Oscar (foto onder) in het waargebeurde Monster en daarna was ze enkel nog werkzaam op televisie (Entourage, The Killing). Het personage van Wonder Woman (Gal Gadot) zal volgend jaar eerst haar opwachting maken in Batman v. Superman, waarna haar solofilm moet verschijnen in 2017. Ook Marvel wil met Captain Marvel een filmreeks rond een vrouwelijke superheldin neerzetten, maar die film (waarvoor men momenteel Angelina Jolie in de regiestoel probeert te krijgen) staat momenteel gepland voor 2018.

Wel is het nog even afwachten of Jenkins ook daadwerkelijk blijft zitten. Eerder zou ze voor concurrent Marvel de regie van Thor: The Dark World op zich nemen. Daar zag ze toch vanaf door "creatieve meningsverschillen" met de studiobazen bij Marvel, iets waar actrice Natalie Portman, die zich erg verheugde op de komst van Jenkins, naar verluidt absoluut niet blij mee was. Jenkins liet Thor dus schieten omdat haar visie niet in overeenstemming was met die van Marvel en die reden gaf MacLaren ook voor haar vertrek bij Wonder Woman. De solofilm moet op 23 juni 2017 in de bios verschijnen.