Pattinson op jacht naar Saddam Hussein

Geplaatst: door de redactie

Je moet het Robert Pattinson nageven: hij werkt hard genoeg om zich niet laten typecasten als vampier. Binnenkort zit hij in een nieuwe film van David Cronenberg (vreemde trailer hier) en hij is net gecast in de hoofdrol van de militaire thriller Mission Blacklist.

Kathryn Bigelow is momenteel druk bezig met Zero Dark Thirty, waarin de Amerikanen achter Bin Laden aangaan. Mission Blacklist gaat over die andere boosdoener die een tijdje in de Most Wanted-lijst stond. Jawel, Robert Pattinson mag de in 2006 geëxecuteerde Saddam Hussein opsporen. De regie van de film is in handen van Jean-Stéphane Sauvaire.

Pattinson met regisseur David Cronenberg

Het script van Mission Blacklist werd geschreven door Erik Jendresen, één van de mensen achter Band of Brothers. Hij schreef het script aan de hand van het boek Mission Black List #1 van Eric Maddox. Maddox leidde destijds de jacht op Hussein en zal waarschijnlijk ook als adviseur aan de film werken.

Pattinson was onlangs nog te zien in Bel Ami en volgende maand in Cosmopolis van David Cronenberg. Het tweede deel van de Twilight Saga staat gepland voor 14 november.