Pacific Rim krijgt conversie naar 3D

Geplaatst: door de redactie

De eerste beelden op Comic-Con werden begroet met een hoop “ooow’s” en “aaaah’s”, maar dat is voor Warner Bros. nog niet genoeg garantie voor succes. Volgens Variety zal Pacific Rim dan ook achteraf worden geconverteerd naar 3D.

En dat is redelijk opvallend, aangezien regisseur Guillermo del Toro (Hellboy en Pan’s Labyrinth) een tijdje terug nog aangaf dat hij er expres voor koos om de film niet in 3D te schieten, met als reden dat het 3D-effect af zou doen aan de schaal van de monsters in de film. Warner denkt daar klaarblijkelijk anders over en ziet een conversie achteraf als een mogelijkheid om nog meer bezoekers naar de bioscoop te trekken.

Voor de mensen met een hekel aan 3D en 3D-conversies: de 2D-release van de film staat momenteel ook nog in de planning. In Pacific Rim krijgen piloten die onder andere gespeeld worden door Charlie Hunnam en Stringer Bell de controle over gigantische robots waarmee ze een invasie door buitenaardse monsters tegen moeten houden. De film gaat volgende zomer in première.

(VIA)