Pacific Rim krijgt animatieserie én een sequel

Geplaatst: door de redactie

Voor fans van Pacific Rim kan deze vrijdag nu al niet meer stuk. Regisseur Guillermo del Toro heeft namelijk in een videoboodschap laten weten te werken aan een vervolg op de vorig jaar verschenen actiefilm. Pacific Rim, The Sequel moet op donderdag 6 april 2017 in de Nederlandse bioscopen verschijnen. "More Jaegers and more Kaiju, kicking each other's butts", belooft de Mexicaan in onderstaande aankondiging.

Naast Pacific Rim 2 geeft Del Toro ook aan te werken aan een animatieserie gebaseerd op de actiefilm waarvan de opbrengst in de VS wat tegenviel, maar die wereldwijd toch goed was voor zo'n half miljard dollar aan recette. Del Toro beschikte voor die eerste film, lees hier onze recensie, over een budget van zo'n 190 miljoen dollar.

De Mexicaan zal samen met Zak Penn - hij pende onder meer X2, X-Men: The Last Stand, The Incredible Hulk en The Avengers - het script voor de sequel schrijven. Travis Beacham, de bedenker van Pacific Rim en mede-auteur van de eerste film, zal ook aan het project verbonden zijn. De film wordt dit keer niet uitgebracht door Warner Bros., maar door Universal Pictures. Dat is het gevolg van de distributiedeal die filmproducent Legendary onlangs sloot met Universal.