Oscarfavoriet La La Land krijgt Nederlandse IMAX-release

Geplaatst: door de redactie

Eind februari is het met veertien nominaties, een evenaring van het record van Titanic en All About Eve, de grote favoriet bij de Academy Awards. Enkele dagen voor de uitreiking van die Oscars, beleeft La La Land zijn Nederlandse IMAX-première. Het muzikale drama is vanaf donderdag 23 februari te zien op de megaschermen, zo maakten bioscoopketen Pathé en distributeur Independent Films vandaag bekend.

De film van schrijver/regisseur Damien Chazelle met Emma Stone en Ryan Gosling in de hoofdrollen kreeg in januari al zeven Golden Globes en werd eind vorig jaar door de redactie van filmpjekijken.com verkozen tot film van het jaar 2016. Toen eind januari de Oscarnominaties bekend werden gemaakt, schoten de bezoekersaantallen in de Nederlandse filmtheaters omhoog.

La La Land, lees hier onze recensie, draait om Mia (Stone), een jonge vrouw die ervan droomt actrice te worden in Hollywood maar ondertussen werkt als serveerster. Jazzmuzikant Sebastian (Gosling) speelt piano in sjofele clubs, maar zou het liefst zijn eigen jazzclub openen. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

Vanaf 23 februari is La La Land in IMAX te zien in de Pathé-bioscopen Arena Amsterdam, Spuimarkt Den Haag, Eindhoven, Schouwburgplein Rotterdam, Tilburg en Arnhem.