Oscar Isaac speelt titelrol in X-Men: Apocalypse

Geplaatst: door de redactie

Volgens Variety heeft regisseur Bryan Singer zijn acteur voor de rol van uber bad guy Apocalypse in X-Men: Apocalypse gevonden. Oscar Isaac (die vorig jaar echt doorbrak met Inside Llewyn Davis, foto boven) mag het titelpersonage vertolken.

De volgende X-Men-film speelt zich af in de jaren tachtig (Days of Future Past had nog een jaren zeventig setting) en wordt door Singer al omschreven als rampenfilm; denk The Towering Inferno, maar dan op globale schaal. En de door Isaac gespeelde Apocalypse, een eeuwenoude onsterfelijke mutant die zijn eigen lichaamsmassa aan kan passen, is het perfecte personage om voor die rampspoed te zorgen.

Singer is momenteel het scenario aan het schrijven en bijna de hele garde aan "jonge X-Men" moet terugkeren, aangevuld met Channing Tatum als Gambit. Isaac is binnenkort nog te zien in films als Ex-Machina en A Most Violent Year. Daarnaast heeft hij voor 2015 ook al een blockbuster klaarstaan: hij heeft namelijk een rol in de nieuwe Star-Wars-film. X-Men: Apocalypse komt uit op 16 mei 2016.

Bekijk ook onze top tien met beste fragmenten uit de X-Men-serie

Apocalypse zoals hij begin jaren negentig te zien was in de X-Men tekenfilm.