Orphan krijgt hoofdrol in remake horrorklassieker Suspiria

Geplaatst: door Eric van Gennip

Wat ons betreft was Orphan één van de verrassingen in de afgelopen jaren. De actrice in de titelrol, Isabelle Fuhrman, heeft een nieuwe hoofdrol te pakken. Het creepy meisje mag nu haar kunsten vertonen in de remake van Suspiria, een Italiaanse klassieker in het genre.

Na Orphan had Fuhrman in The Hunger Games ook al een rol te pakken. Nu krijgt ze voor Suspiria gezelschap van Michael "Millennium" Nyqvist, Janet McTeer en Isabelle Huppert. Al vier jaar was er sprake van een remake van Dario Argento's origineel uit 1977. De opnames onder leiding van David Gordon Green (Pineapple Express, Your Highness) gaan aanstaande september nu echt van start. De film komt volgens planning in september volgend jaar in de bioscopen.

Fuhrman speelt in de film een Amerikaanse ballerina die naar Europa gaat voor een dansopleiding. Op de dansschool gaat het er weinig plezierig aan toe: een kwaadaardige heksenkring zaait dood en verderf. De pas 15-jarige (!) Fuhrman heeft overigens ook getekend voor het nieuwe project van M. Night Shyamalan (The Sixth Sense) genaamd After Earth samen met Will en Jaden Smith.