Opvallende posterreeks voor Von Triers Nymphomaniac

Geplaatst: door de redactie

Lars von Trier is altijd wel goed voor een relletje. Zo shockeerde hij twee jaar geleden door tijdens een persconferentie in Cannes voor zijn film Melancholia slechte grappen over joden te maken en te zeggen sympathie voor Adolf Hitler te hebben. Von Trier kreeg de hele wereld over zich heen, maar dat weerhoudt hem er niet van te blijven uitdagen.

Zo ook met zijn nieuwe project Nymphomaniac, waarvan een bijzondere serie filmposters (klik op de foto hierboven om ze allemaal te zien) is verschenen. Op de affiches zijn de veertien belangrijkste personages te zien in een nogal ongebruikelijke pose. Namelijk op het moment dat ze een orgasme krijgen, of juist net ná de daad.

Nymphomaniac draait om Joe (Charlotte Gainsbourg). Een zelfverklaarde nymfomane die op een dag in elkaar wordt geslagen in een steegje en door Seligman (Stellan Skarsgård), een oude, charmante vrijgezel wordt  meegenomen naar zijn huis. Terwijl hij haar verzorgt, vertelt Joe hem het verhaal van haar erotische leven, van geboorte tot haar vijftigste levensjaar.

De film, waarin verder ook bijvoorbeeld Connie Nielsen (de moeder van Joe), Christian Slater (de vader van Joe), Stacy Martin (als de jonge Joe) en Shia LaBeouf (Jerôme) wordt in twee delen uitgebracht. Deel 1 staat gepland voor 26 december van dit jaar, Nymphomaniac (II) verschijnt 16 januari 2014. Eerder verschenen al vier van de acht 'appetizers' voor de film, deze vind je hieronder.