Opnames Evil Dead remake zijn gestart

Geplaatst: door de redactie

Een remake van de low-budget horrorklassieker The Evil Dead klinkt misschien als een slecht idee, maar verschillende mensen denken daar anders over. En niet de minste namen: Sam Raimi heeft alle vertrouwen in de nieuwe versie waarvan de opnames net gestart zijn in Nieuw Zeeland.

Raimi is uiteraard de geestelijk vader van de Evil Dead-serie die zijn regiecarrière tot grote hoogte lanceerde. Net als Bruce Campbell (ster van de originele serie) en Robert Tapert (producer van de originele serie) is Raimi bij de productie van de remake betrokken geweest. De film wordt dan ook mede geproduceerd door Ghost House Pictures, het productiebedrijf van Raimi en Tapert.

Actrice Jane Levy (foto boven) neemt in de remake het stokje over van Bruce Campbell. Zij zal als Mia samen met een nieuwe groep tieners verzeild raken in een afgelegen blokhut waar ze door het openen van The Book of the Dead stuk voor stuk bezeten raken door de demonische krachten in de nabijgelegen bossen. Andere rollen zijn er voor Shiloh Fernandez (Red Riding Hood), Lou Taylor Pucci (Carriers) en Jessica Lucas (Cloverfield).

De regie is in handen van Fede Alvarez en Sam Raimi is erg content met zijn opvolger: “Als regisseur snapt hij hoe je een verhaal laat werken en hoe je alle stukjes op elkaar aan moet laten sluiten. Ik kijk er erg naar uit om dit verhaal, waar ik beschermend over ben, opnieuw verfilmd te zien worden door zo’n goede verteller.”

Deze Evil Dead betekent het regiedebuut voor de uit Uruguay afkomstige Alvarez. In 2009 was hij verantwoordelijk voor de korte film Panick Attack! (hieronder te zien) die al snel viral ging en zo onder de aandacht kwam bij Sam Raimi en Ghost House Pictures.