Opnamen Blade Runner sequel beginnen in juli

Geplaatst: door de redactie

De tweede Blade Runner-film wordt steeds concreter. Alcon Entertainment gaf de distributierechten buiten Noord-Amerika alvast aan Sony en maakte bekend dat regisseur Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario) in juli aan de opnamen begint.

Het officiële persbericht van Alcon bevestigt de casting van Ryan Gosling (die tijdens zijn perstoer voor The Big Short al had verklapt dat hij mee ging spelen) en de terugkeer van Harrison Ford (Star Wars: The Force Awakens). Ford geeft uiteraard weer gestalte aan Replicant-jager Rick Deckard. De rol van Gosling is momenteel nog onbekend. Hampton Fancher (co-scenarist van het origineel) en Michael Green (die momenteel ook werkt aan Alien: Covenant en de nieuwe Wolverine) schreven het scenario.

Over het verhaal weten we niets, maar de sequel speelt zich enkele decennia na de gebeurtenissen uit de originele film af. Nog een andere reden om naar de film uit te kijken is het aanstellen van Roger Deakins; de legendarische cinematograaf die vooral bekend staat om zijn werk voor de Coens. Het originele Blade Runner van Ridley Scott stond ooit op plek één in ons lijstje met Philip K. Dick-films.