Opmerkelijke foto's van de Iron Man 3 set

Geplaatst: door de redactie

De opnamen van de derde Iron Man zijn in volle gang en er zijn hele aparte setfoto’s opgedoken. Op de kiekjes zien we namelijk een acteur in de oer-Amerikaanse uitvoering van Tony Starks ijzeren outfit: de Iron Patriot.

In de stripboeken van Marvel is het Norman Osborn die rood wit blauwe uitvoering van het ijzeren pak aantrekt, maar daar is in de nieuwe Iron Man geen sprake van. Osborn zat namelijk al in de Spiderman-films en de rechten van dat personage liggen daardoor bij Sony. Op de setfoto’s is te zien dat acteur James Badge Dale onder de bedekking schuilgaat en hij speelt in de film Eric Savin, die in de comics verandert in de bad guy Coldblood.

Het lijkt er dus op dat Coldblood en Iron Patriot gaan samensmelten tot één personage, hoewel er nog niets bevestigd is. Iets soortgelijks gebeurde echter ook in Iron Man 2 waar Mickey Rourke’s Ivan Danko een combinatie was van Whiplash en Crimson Dynamo.

Verder maken Ben Kingsley en Guy Pearce hun opwachting in de film. Guy Pearce speelt Aldrich Killian, die een grote rol heeft in de comic Extremis. Ben Kingsley zal volgens de geruchten Iron Man’s aartsvijand Mandarin gaan spelen, hoewel dat nog niet helemaal zeker is, ook omdat regisseur en scenarist Shane Black lange tijd aangaf geen fan te zijn van dat personage.

Daarnaast zijn Gwenyth Paltrow, Don Cheadle en zelfs Jon Favreau terug. De laatste dus niet langer als regisseur, maar nog wel als acteur. Ook Rebecca Hall werd onlangs aan de cast toegevoegd. Iron Man 3 betekent de tweede samenwerking tussen Downey en Shane Black nadat de twee eerder samenwerkten aan Kiss Kiss Bang Bang. De film moet in de zomer van 2013 gaan draaien.