Ook Thompson en Kline in live-action Beauty and the Beast

Geplaatst: door de redactie

Emma Thompson en Kevin Kline zijn de nieuwste toevoegingen aan de cast van de aankomende live-action remake van Beauty and the Beast. Walt Disney Studios heeft daarnaast bekendgemaakt dat de film over precies twee jaar, op 17 maart 2017, de (Amerikaanse) bioscopen moet bereiken.

De Britse Thompson is zeker geen onbekende van Disney gezien haar recente rollen in Saving Mr. Banks en Brave. Voor Beauty and the Beast treedt de tweevoudig Oscarwinnares in de voetsporen van haar landgenote Angela Lansbury; ze zal Mrs. Potts van een stem voorzien. Kline (Last Vegas) mag zich inleven in de rol van Maurice, de vader van Belle. Eerder was al bekend dat Emma Watson gestalte zal geven aan Belle, Dan Stevens in de huid kruipt van Beast, terwijl Luke Evans werd gecast als Gaston.

Maar er is nog meer goed nieuws, zeker voor Disney-fans: Alan Menken voorziet de film van zijn muziek. Hij won twee Oscars voor de animatieklassieker uit 1991 en heeft inmiddels toegezegd dat ie samen met Tim Rice enkele nieuwe liedjes zal schrijven. Daarnaast worden bekende songs uit de Disney-klassieker opnieuw opgenomen.

Bill Condon (DreamgirlsThe Twilight Saga: Breaking Dawn) regisseert de hervertelling naar een script van Stephen Chbosky (The Perks of Being a Wallflower). Vanaf 17 maart 2017 in de Amerikaanse bioscopen, aangenomen mag worden dat Nederland één à twee dagen eerder aan de beurt is.