Ook Robert Pattinson en Carice van Houten in Brimstone

Geplaatst: door de redactie

Martin Koolhoven heeft opnieuw twee grote namen toegevoegd aan de cast van zijn komende film Brimstone. Robert Pattinson en Carice van Houten voegen zich bij hoofdrolspelers Mia Wasikowska en Guy Pearce voor de eerste internationale productie van de 45-jarige Nederlander.

Pattinson is bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als vampier Edward Cullen in de Twilight-serie, maar voor die tijd was hij ook al te zien in bijvoorbeeld Harry Potter and the Goblet of Fire. Na Twilight koos de 28-jarige Engelsman toch vooral voor kleinere projecten van eigenzinnige regisseurs.

Lees ook: Interview met Martin Koolhoven over Brimstone

Zo speelde hij vorig jaar met beide hoofdrolspelers van Brimstone in films van respectievelijk David Cronenberg en David Michôd. In Maps to the Stars gaf hij gestalte aan een privéchauffeur die bevriend raakt met het personage van Wasikowska, terwijl Pattinson in The Rover met Pearce door de post-apocalyptische Australische outback trok.

Carice van Houten op schoot bij Martin Koolhoven op de set van Suzy Q.

Van Houten dankt haar doorbraak aan Koolhoven, zij speelde in 1997 de hoofdrol in zijn debuutfilm Suzy Q. Na die Telefilm werkten ze nog twee keer samen, voor Amnesia en Knetter. Brimstone wordt de vierde samenwerking tussen de 45-jarige regisseur en de 38-jarige actrice. Van Houten maakte internationaal naam als Melisandra in de populaire televisieserie Game of Thrones en was eind 2013 te zien in Wikileaks-film The Fifth Estate.

Pattinson speelt in Brimstone een outlaw, die een belangrijke rol vervult in het donkere verleden dat leidde tot het verhaal van deze epische westernthriller. Van Houten geeft gestalte aan de eigenaresse van het erf waar het personage van Pattinson zich schuilhoudt.