Ook Nederlandse release The Interview van de baan

Geplaatst: door de redactie

Slechts uren na de aankondiging van Sony Pictures dat de geplande release van The Interview op Tweede Kerstdag van de baan is, heeft de filmstudio laten weten helemaal geen plannen meer te hebben met de komedie. Daarmee is ook de Nederlandse release van The Interview van de baan, zo blijkt uit het feit dat Universal Pictures International Nederland, dat in ons land de distributie van Sony-titels verzorgt, de film van de planning heeft gehaald.

"Sony Pictures heeft geen verdere releaseplannen voor de film", liet een woordvoerder weten aan Amerikaanse media. Dat betekent dus ook geen release op VOD of Blu-ray/DVD. Op de site van Sony Pictures is inmiddels ook niets meer te vinden over de film met Seth Rogen en James Franco. Hollywood-insiders sluiten de mogelijkheid niet uit dat Sony Pictures de rechten van de film aan een andere partij verkoopt, al breidt de angst voor hackersgroep Guardians of Peace zich inmiddels uit naar andere maatschappijen.   

Franco en Rogen spelen in The Interview een televisiepresentator en zijn producer die door de CIA worden gerekruteerd om een moordplan op de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un uit te voeren. Vanwege de film werd Sony Pictures slachtoffer van Guardians of Peace, waarvan Amerikaanse inlichtingendiensten vannacht bevestigden dat het nauwe banden zou hebben met Noord-Korea.

Nadat Guardians of Peace eergisteren liet weten dat er "9/11-achtige toestanden" zouden plaatsvinden in bioscopen die The Interview vertoonden, besloten veel bioscopen de film niet meer te vertonen. Daarop zag Sony Pictures in eerste instantie af van de geplande Amerikaanse bioscooprelease op Tweede Kerstdag, maar leek het erop dat de film mogelijk wel op een later tijdstip of via VOD en op Blu-ray/DVD uitgebracht zou worden. In Nederland stond de release gepland voor 29 januari, inmiddels is de film door Universal Pictures van de planning gehaald.