Ook Hauer, Koolhoven en Van Ginkel in regieteam Rotterdam, I Love You

Geplaatst: door de redactie

Rutger Hauer, Martin Koolhoven en Joost van Ginkel zijn toegevoegd aan het regieteam voor Rotterdam I Love You. De opnames voor de caleidoscopische film starten later dit jaar, waarna de film volgend jaar in de bioscoop te zien moet zijn.

Rotterdam is hoofdrolspeler in het eerstvolgende deel in de zogenoemde Cities of Love-serie, waarin eerder succesvolle odes werden gebracht aan onder meer New York, Parijs (foto hierboven van Rufus Sewell en Emily Mortimer) en Rio de Janeiro. De film zal bestaan uit elf verschillende segmenten met als rode draad liefde.

Ieder segment heeft daarbij zijn eigen regisseur. Naast de nieuwe namen Van Ginkel (The Paradise Suite), Hauer en Koolhoven (Brimstone) werd eerder al bekend dat Koen Mortier (Ex Drummer), de voor twee Oscars genomineerde Atom Egoyan (The Sweet Hereafter, Remember), Shariff Nasr, Paula van der Oest (Zus & Zo, Lucia de B., Tonio) en Barry Atsma aan het project verbonden zijn. Voor Atsma betekent het zijn regiedebuut, Hauer deed al wat regie-ervaring op met enkele korte films. 

De producenten hopen binnenkort de laatste drie regisseurs bekend te kunnen maken. Een groot deel van de cast die in Rotterdam, I Love You te zien zal zijn, is wel al bekend. Zo zijn rollen weggelegd voor Halina Reijn, Nasrdin Dchar, Gaite Jansen, Yootha Wong-Loi-Sing (samen op de foto hierboven in Hoe Duur Was de Suiker), Maryam Hassouni, Ricky Koole, Eva Duijvestein, Katja Herbers en Benja Bruijning.