Ook Hadewych Minis in De Helleveeg

Geplaatst: door de redactie

Hadewych Minis heeft zich bij de cast van boekverfilming De Helleveeg gevoegd. Vorige week werd al bekend dat Hannah Hoekstra en Benja Bruijning de hoofdrollen spelen in de door André van Duren (De Bende van Oss) geregisseerde film naar het boek van A.F.Th. van der Heijden.

Het verhaal draait om Albert Egberts (Bruijning) en zijn tante Tiny (Hoekstra). Tiny lijdt behalve aan smetvrees ook aan een dwangmatig scherpe tong. Voor Albert is tante Tiny, schertsend Tientje Poets genoemd, even afschrikwekkend als intrigerend. Eenmaal zelf volwassen geworden stuurt Albert aan op een grote confrontatie, waarbij eindelijk alle familiegeheimen aan het licht komen. Minis speelt Tiny's oudere zus Hanny.

De geboren Limburgse is met enige regelmaat in Nederlandse films te zien. Zo speelde Minis bijvoorbeeld de vrouwelijke lead in Borgman en maakte ze deel uit van de ensemblecast van Mannenharten. Vanaf 2 april kunnen we haar aanschouwen als Rachèl Hazes in Bloed, Zweet & Tranen (foto boven), de door Diederick Koopal (De Marathon) geregisseerde biopic over het leven van André Hazes. Die rol speelde de zingende actrice ook tientallen malen in succesmusical Hij Gelooft in Mij.

Naast Minis, Bruijning en Hoekstra heeft Van Duren ook (bij)rollen bedacht voor Robert de Hoog, Frank Lammers, Anneke Blok en Beau Schneider. Opnames voor De Helleveeg beginnen eind mei, de film moet in maart 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.