Omdat het Cannes

Geplaatst: door de redactie

Het 65ste Festival de Cannes is gisteren van start gegaan, en dat levert direct een aantal nieuwtjes op. Zo is onder meer opener Moonrise Kingdom erg goed ontvangen, en is er vandaag in de Twittersferen en op andere social media vooral te lezen over De Rouille et d'Os (Rust and Bone), de nieuwe schijnbaar instant-classic van schrijver/regisseur Jacques Audiard (Un Prophète).

Als Ali (Matthias Schoenaerts), uit nood met zijn zoontje van 5 onderdak zoekt bij zijn zus in Antibes in Zuid-Frankrijk, ontmoet hij in een nachtclub de mooie Stéphanie (Marion Cotillard). Hun levens hebben niets gemeen, tot het noodlot toeslaat en er een speciale relatie ontstaat, sensueel en met bijzondere spelregels. De film komt 14 juni naar Nederland.

Nu al de hit van Cannes? Er gaat in ieder geval voldoende gegons over gegarandeerde Oscarnominaties voor het script en de prestatie van Marion Cotillard, die voor La Vie En Rose al een beeldje won. De meest gespotte naam echter: Matthias Schoenaerts, eerder hoofdrolspeler in het ijzersterker Rundskop.

Ander nieuws uit Cannes & Hollywood: Paul Schrader (scenarist van onder meer Taxi Driver en Raging Bull) gaat aan de slag met de biopic van een Russische ballerina die tevens de minnares van de laatste Tsaar was, Nick Stahl (Terminator 3, Sin City) is door de politie in LA als vermist opgegeven (sinds 9 mei jl.), en The Avengers blijft box office records verpletteren..

Een overzicht van de films in Cannes vind je hier