Omar gaat ondersteuning geven aan RoboCop

Geplaatst: door de redactie

Wij kunnen, wellicht op Ghost Rider na, maar geen genoeg krijgen van twee The Wire-acteurs: Idris Elba (Stringer Bell) en Michael K. Williams (Omar Little). En laat die laatste nu net op het punt staan gecast te worden als Alex Murphy’s partner in de RoboCop-remake.

In de originele RoboCop-trilogie werd Murphy’s partner in elk deel gestalte gegeven door Nancy Allen, maar men lijkt met deze reboot dus een andere kant op te willen gaan. Michael K. Williams kennen we behalve uit The Wire ook van Boardwalk Empire (foto boven), een serie die volgende maand zijn derde seizoen ingaat. Williams zal verder nog in de huid kruipen van ODB, in een toekomstige biopic over de overleden rapper.

Ook al is het de zoveelste remake, met het talent achter de nieuwe RoboCop is het moeilijk om niet nieuwsgierig te zijn. Regisseur Jose Padhila weet van wanten als het op actie aankomt en de cast is indrukwekkende te noemen: Joel Kinnaman (The Killing) als RoboCop, Hugh Laurie (House) als corporate bad guy, Gary Oldman als wetenschapper, Jackie Earle Haley als trainer, Samuel L. Jackson als TV-persoonlijkheid en Jay Baruchel als marketing adviseur.

Over ongeveer een jaar kunnen we het eindresultaat aanschouwen.

(THR)