Noord-Korea thriller van Gore Verbinski met Steve Carell geschrapt

Geplaatst: door de redactie

Hollywood is in de greep van angst. Nadat Sony Pictures gisteravond besloot om de geplande release van The Interview op Tweede Kerstdag niet door te laten gaan, heeft New Regency besloten de productie van een zich in Noord-Korea afspelende, door Gore Verbinski (Rango) te regisseren thriller te schrappen. Dat meldt Deadline.

De Pirates of the Caribbean-regisseur toont zich bijzonder teleurgesteld. "Vanwege de situatie bij Sony Pictures, wil 20th Century Fox de film niet meer distribueren. Omdat er geen distributeur is, is New Regency gedwongen de productie stop te zetten. Ironisch dat juist angst de mogelijkheid wegneemt een verhaal te vertellen dat gaat over het overwinnen van angst."

Steve Carell, binnenkort te zien in Foxcatcher, zou de hoofdrol gaan spelen in de door Steve Conrad (The Secret Life of Walter Mitty) geschreven nog titelloze thriller, waarvan de opnames in maart zouden beginnen. De acteur uitte zijn onvrede via Twitter.

De thriller was één van de drie projecten waaraan Oscarwinnaar Verbinski, wiens laatste film The Lone Ranger behoorlijk flopte, werkt voor New Regency. De andere twee zijn de door Revolutionary Road- en The Lone Ranger-scribent Justin Hayte geschreven horrorfilm A Cure for Wellness en een actiekomedie die vooralsnog de titel Passengers heeft. Die laatste film werd door Conrad gepend.