Nieuwste boek James Ellroy wordt verfilmd

Geplaatst: door de redactie

Blood’s a Rover, het meest recente boek van de veelbesproken misdaadauteur James Ellroy, krijgt een filmversie. Voor het eerst zal Ellroy zelf de film ook mede produceren.

Blood’s a Rover geeft een blik op de Amerikaanse samenleving tussen 1968 en 1972, een tijdperk waarin JFK en Martin Luther King beide recentelijk zijn vermoord en racisme, geweld en samenzweringen de boventoon voeren. We volgen drie hoofdpersonen (een brute kracht voor J. Edgar Hoover, een voormalig politieagent in de drugshandel en een in de problemen geraakte privé-detective) wiens paden kruisen door een mysterieuze vrouw.

Het boek is het derde deel in de "onderwereld trilogie" van Ellroy, waarvan de eerste twee delen nog geen verfilmingen kregen. Al hoeft dat op zich geen probleem te zijn. Van Ellroy’s “Los Angeles kwartet” werd het derde boek bijvoorbeeld als eerste verfilmd als het Oscargenomineerde L.A. Confidential. Later volgde een verfilming van het eerste boek (The Black Dahlia), terwijl filmversies van boek twee en vier nog steeds in ontwikkeling zijn.

Blood’s a Rover zal worden geproduceerd door Vincent Sieber en Clark Peterson. Peterson produceerde onlangs nog het door Ellroy geschreven Rampart met Woody Harrelson. Ellroy is ook nooit te beroerd om te zeggen wat hij vindt van bepaalde films. Zo kraakte hij Michael Manns Public Enemies helemaal af en beoordeelde hij David Finchers Zodiac als één van de weinige goede misdaadfilms van de afgelopen jaren.