Nieuwe trailer voor Unbroken

Geplaatst: door de redactie

Angelina Jolie staat momenteel op de set van haar derde film als regisseur - waarin ze ook zelf te zien is naast hubbie Brad Pitt - maar begin volgend jaar is het eerst de beurt aan Unbroken. Het waargebeurde drama is na In The Land of Blood And Honey haar tweede film achter de camera. Bekijk de nieuwe trailer.

De boekverfilming vertelt het verhaal van Louis "Louie" Zamperini. Zamperini (gespeeld door Jack O’Connell uit Starred Up en ’ 71) was eerst een sportheld en daarna een oorlogsheld. In 1943 overleefde hij een vliegtuigcrash en dobberde hij met twee vliegeniers (Domhnall Gleeson en Finn Wittrock) 47 dagen rond in een reddingsbootje, waarna hij door Japanse troepen gevangen werd genomen en in een POW-kamp werd gezet. Andere bijrollen zijn er voor Garrett Hedlund en John Magaro.

Unbroken is gebaseerd op het boek van Laura Hillenbrand, en het scenario van William Nicholson (Les Misérables) en Richard LaGravenese (Behind the Candelabra) werd door de broertjes Coen (Inside Llewyn Davis, Fargo) nog een keer opgepoetst. De film heeft nog een Coen-connectie: cinematograaf Roger Deakins - die al heel veel films schoot voor de broers - deed het camerawerk. Unbroken verschijnt op 8 januari 2015 in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de vorige trailer voor de film.