Nieuwe trailer voor Stephen Kings It

Geplaatst: door Tom van Steensel

De demonische clown Pennywise (Bill Skarsgard) jaagt de kinderen van het plaatsje Derry de stuipen op het lijf in de nieuwe trailer voor It. Het boek van Stephen King werd eerder al bewerkt tot miniserie, toen met Tim Curry in de rol van Pennywise.

Wanneer er in Derry mensen op mysterieuze wijze beginnen verdwijnen, wordt een groepje jonge kinderen geconfronteerd met hun grootste angsten. Ze komen oog in oog te staan met de clown Pennywise, die al eeuwenlang dood en verderf zaait. De groep (bestaande uit onder anderen Jaeden Lieberher uit Midnight Special uit en Finn Wolfhard uit Stranger Things) besluit echter om terug te vechten en zo voor eens en altijd met het kwaad af te rekenen.

Het boek van King werd geadapteerd door Chase Palmer, Cary Fukunaga en Gary Dauberman. Fukunaga (bekend van het eerste seizoen True Detective en Beasts of No Nation) zou oorspronkelijk ook zelf regisseren, maar werd uiteindelijk vervangen door Andrés Muschietti (Mama). It verschijnt 7 september in de bioscoop.