Nieuwe trailer voor Brooklyn

Geplaatst: door de redactie

Het aankomende Brooklyn had al een Nederlandse releasedatum en is inmiddels ook voorzien van een Nederlandse trailer. Bekijk hoe Saoirse Ronan als Ierse immigrante moet kiezen tussen haar geboorteland en de Amerikaanse droom.

Brooklyn is gebaseerd op het gelijknamige boek van Colm Tóibín dat door Nick Hornby (High Fidelity, About A Boy) tot filmscript werd bewerkt. Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig wanneer Eillis (Ronan) naar Amerika vertrekt om een beter leven op te bouwen. In New York valt ze voor Tony (Emory Cohen), maar tijdens een noodgedwongen bezoek aan haar geboorteland ontmoet ze een andere gedadigde (Domhnall Gleeson). En dan staat ze voor de moeilijkste keuze die ze ooit zal moeten maken.

Brooklyn heeft verder nog bijrollen voor Julie Walters en Jim Broadbent, maar als we de eerste reacties - waarvan er al een aantal te lezen zijn op de poster - moeten geloven is het Ronan zelf die de meeste indruk maakt. De film zou haar dan ook best wel eens haar tweede Oscarnominatie op kunnen leveren. Eeder werd ze genomineerd voor Atonement. Brooklyn is vanaf 17 maart te zien in Nederland.