Nieuwe trailer voor Black Panther

Geplaatst: door Tom van Steensel

Eind deze maand verschijnt Thor: Ragnarok in de bios, maar begin volgend jaar komt Marvel ook alweer met Black Panther. Het personage werd (net als Spider-Man) eerder al geïntroduceerd in Captain America: Civil War. Bekijk de trailer voor zijn solofilm.

In Civil War zagen we hoe T’Challa / Black Panther (Chadwick Boseman) door toedoen van The Winter Soldier zijn vader verloor. Terug in zijn vaderland Wakanda – een verborgen natie in Afrika, waar de technologie zeer geavanceerd is - mag hij nu diens plaats op de troon innemen. Maar er liggen vijanden op de loer, zoals Erik Killmonger (Michael B. Jordan). De moeder van T’Challa wordt gespeeld door Angela Bassett, terwijl Forest Whitaker te zien is als zijn mentor. Verder maken ook Lupita Nyong'o (12 Years a Slave) en Danai Gurira (The Walking Dead) deel uit van de cast. Uit Civil War keren verder Martin Freeman en Andy Serkis nog terug.

Black Panther werd geregisseerd door Ryan Coogler, die doorbrak met Fruitvale Station en vervolgens Creed (ook met Michael B. Jordan) maakte. De Marvel-verfilming verschijnt op 14 februari bij ons in de bioscoop.