Nieuwe trailer voor Baby Driver van Edgar Wright

Geplaatst: door Tom van Steensel

Na het mislopen van de regie van Ant-Man komt Edgar Wright (Hot Fuzz) voor het eerst sinds The World’s End uit 2013 weer met een nieuwe film. Bekijk Ansel Elgort (The Fault in Our Stars) in de tweede trailer voor de misdaadkomedie Baby Driver.

Wright liet zich voor Baby Driver inspireren door klassieke autoachtervolgingen uit films als Bullit, The Driver en The French Connection. Elgort speelt de piepjonge chauffeur Baby, die door een misdaadbaas (Kevin Spacey) wordt ingezet als bestuurder van de vluchtauto. Door een ongeluk heeft Baby als sinds zijn jeugd last van constante oorsuizingen, waardoor hij altijd via oordopjes naar muziek moet luisteren. Wright heeft alle actiescènes dan ook om de muziek waar Baby tijdens zijn ontsnappingen naar luister heen gebouwd.

Lily James (Cinderella) speelt een serveerster die Baby probeert te helpen zijn criminele leven vaarwel te zeggen. De andere leden van Spacey’s misdaadbende worden gespeeld door onder andere Jamie Foxx (Ray), Jon Hamm (Mad Men) en John Bernthal (Daredevil). De Nederlandse releasedatum van Baby Driver is inmiddels vervroegd van 24 augustus naar 29 juni.