Nieuwe trailer voor August: Osage County

Geplaatst: door de redactie

Tracy Letts boog zijn prijswinnende toneelstuk August: Osage County om tot een filmscript – David Mamet style – en liet John Wells (The Company Men) regisseren. Bekijk een nieuwe trailer voor de inktzwarte komedie met hoofdrollen voor Meryl Streep en Julia Roberts.

August: Osage County speelt zich voornamelijk af in het ouderlijk huis van de familie Weston. Een tragische gebeurtenis zorgt ervoor dat een aantal zussen terugreizen naar de plek waar ze zijn opgegroeid en opnieuw geconfronteerd worden met hun excentrieke moeder Violet (Meryl Streep). Julia Roberts (Erin Brockovich) en Juliette Lewis (Cape Fear) spelen de bezoekende zusters Barbara en Karen. Mannelijke bijrollen zijn er voor onder meer Dermot Mulroney, Chris Cooper, Ewan McGregor en Benedict Cumberbatch.

Tracy Letts herschreef al eerder twee van zijn toneelstukken als filmscripts (Bug en Killer Joe) die toen geregisseerd werden door William Friedkin. Twee producenten van deze volgende adaptatie (George Clooney en Grant Heslov) mochten onlangs nog een Oscar in ontvangst nemen voor Argo. August: Osage County gaat op 9 januari 2014 in Nederland in première.