Nieuwe trailer Django Unchained

Geplaatst: door de redactie

Lieten we je vorige week al de eerste - Amerikaanse - trailer van Django Unchained zien, vandaag vonden we in het YouTube-kanaal van Sony Pictures India onderstaand - internationaal - warmmakertje. En waar Martin Koolhoven behoorlijk wat aan te merken had op de Amerikaanse trailer, valt de internationale versie beter in de smaak bij de Nederlandse regisseur. "Het begint nu wel te kriebelen", meldt hij.

Django Unchained speelt zich af twee jaar voor de Amerikaanse Burgeroorlog. De Duitse tandarts cq premiejager Dr. King Schultz (Christoph Waltz) bevrijdt slaaf Django (Jamie Foxx), omdat hij de enige is die Schultz kan leiden naar de moordzuchtige broers Brittle. Schultz belooft Django vrij te laten zodra hij hem naar de Brittle's heeft gebracht.

Maar de twee vormen een goed en succesvol stel en besluiten samen jacht te maken op de meest gezochte criminelen in het Zuiden. Waarbij Django een dubbele agenda heeft, het vinden en bevrijden van Broomhilda (Kerry Washington), de vrouw die hij verloor aan slavernij. Hij vindt haar bij slavendrijver Calvin Candie (Leonard DiCaprio), maar wekt de verdenking van Candie's huisslaaf Stephen (Samuel L. Jackson).