Nieuwe Carrie mét Hit-girl

De plannen voor een remake van de Stephen King-klassieker Carrie begint steeds meer vorm te krijgen. Chloë Moretz, bekend van Hugo en als de onvergetelijke Hit-girl uit Kick-Ass - krijgt de titelrol. Ook Julianne Moore en Judy Greer zorgen voor een veelbelovende cast.

In het verhaal wordt Carrie constant gepest door haar klas. Met haar telekinetische gave begint het meisje een wraakexpeditie. Boy's Don't Cry-regisseur Kimberly Peirce neemt het camerawerk voor haar rekening. Met het origineel van Brian DePalma uit 1976 haalden hoofroldspeelsters Sissy Spacek (Carrie) en Piper Laurie (haar moeder) Oscarnominaties binnen. Er kwam al eens een tenenkrommend vervolg in 1999, The Rage: Carrie 2

Kritiek op de nieuwe casting klinkt er wel, vanuit nieuwssite CinemaBlend. Moore speelt de psychotische en dominante moeder van de arme Carrie, terwijl ze toch vooral bekend staat voor haar breekbare rollen. Greer is weer een goede bekende uit het comedyvlak: Arrested Development en The Wedding Planner, om maar wat te noemen. In George Clooney's The Descandents nam ze al een meer dramatische rol op zich. Of ze in de gitzwarte film past bij de rol van gymlerares Miss Collins, is nog maar de vraag. De casting is dus in ieder geval interessant te noemen. 

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.