'Nicholson stelt pensioen uit voor remake Toni Erdmann'

Geplaatst: door de redactie

Jack Nicholson is mogelijk binnen afzienbare tijd voor het eerst in jaren weer eens te zien in een nieuwe film. Volgens het Amerikaanse vakblad Variety zou de 79-jarige veteraan een pauze van liefst zeven jaar onderbreken voor de hoofdrol in een Hollywood-remake van de Duits-Oostrenrijkse tragikomedie Toni Erdmann. Kristen Wiig zou gecast zijn als zijn filmdochter.

De vooralsnog laatste rol van Nicholson was in How Do You Know.

De laatste film waarin Nicholson een (bij)rol had, was de in februari 2011 in de Nederlandse bioscopen verschenen romantische komedie How Do You Know van James L. Brooks, met verder onder meer Reese Witherspoon en Owen Wilson. In zijn portret van icoon Nicholson schreef onze redacteur Roy van der Lee al dat de drievoudig Oscarwinnaar een beter afscheid van de filmwereld verdiende. Wellicht krijgt hij nu die kans. 

Toni Erdmann is eind deze maand één van de vijf kanshebbers op de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. De film van regisseur/scenarist Maren Ade, die als producer aan de remake verbonden is, gaat over een vader die de relatie met zijn dochter nieuw leven probeert in te blazen door onaangekondigd te verschijnen op haar werk in Roemenië als het komische personage Toni Erdmann.

Met Peter Fonda in Easy Rider.

Vorige maand verklaarde Nicholsons goede vriend en collega Peter Fonda, waarmee hij onder meer samen te zien was in Easy Rider, nog dat Nicholson definitief met pensioen was. Maar volgens bronnen van Variety was de acteur zo onder de indruk van Toni Erdmann, dat hij bereid is zijn uittreding nog even uit te stellen.

Filmstudio Paramount, dat onlangs de rechten voor de remake kocht, heeft nog niet gereageerd op de berichten. Wie de remake moet gaan regisseren en wanneer deze dan te zien zou moeten zijn, is ook nog niet bekend.