NFF-openingsfilm De Held heeft een trailer

Geplaatst: door de redactie

Het was eind juni al aangekondigd als de openingsfilm van de 36e editie van het Nederlands Film Festival, maar bewegende beelden van De Held waren er nog niet. Tot nu, distributeur Dutch FilmWorks gaf vanmorgen de trailer vrij van de op het gelijknamige boek van Jessica Durlacher gebaseerde thriller. Menno Meyjes (Het Diner, De Reünie) regisseerde onder meer Monic Hendrickx, Daan Schuurmans, Susan Visser en Fedja van Huêt.

Sara Silverstein (Hendrickx), net met haar familie teruggekeerd uit Los Angeles, is nooit in aanraking gekomen met geweld. Dus wanneer haar zoon zich aanmeldt bij de US Marines, voelt Sara zich machteloos en verpletterd. Dan wordt ze aangevallen door een vreemde man en komt haar vader plotseling te overlijden. Als vlak daarna haar gezin ook nog slachtoffer wordt van een gewelddadige inbraak, bereikt de dreiging een hoogtepunt. Houdt het allemaal verband met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader? Sara moet de familiegeschiedenis zien te ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt, en tegelijkertijd een manier vinden om haar familie bij elkaar te houden.

De Held moest eigenlijk de eerste Nederlandse hoofdrol voor Famke Janssen worden, in de door haar zussen Antoinette Beumer en Marjolein Beumer respectievelijk geregisseerde en geschreven film. Antoinette ondervond echter nog steeds zoveel last had van een ongeluk op de set van Loft, inmiddels alweer vijf jaar geleden, dat ze na de voltooiing van Rendez-Vous besloot het project te verlaten. Daarop nam Meyjes het stolkje over. Zijn thriller beleeft op woensdagavond 21 september zijn wereldpremière in de Stadsschouwburg Utrecht. Vanaf 29 september is De Held in bioscopen in het hele land te zien.