Netflix financiert film van Joon-ho Bong

Geplaatst: door de redactie

Netflix komt naar Korea en de streamingigant maakte bekend dat het de nieuwe film van Joon-ho Bong - die met Snowpiercer zijn eerste Engelstalige prent maakte- zal co-financieren. De film herenigt hem met actrice Tilda Swinton.

Snowpiercer was met een budget van 42 miljoen dollar de duurste Koreaans productie ooit. Voor zijn nieuwe film Okja legt Netflix 50 miljoer dollar in. De regisseur wist dat hij voor Okja twee dingen nodig had: een nog groter budget dan voor Snowpiercer en volledige creatieve vrijheid. En Netflix voldeed aan beide eisen. De film zelf gaat over de vriendschap tussen een meisje en een dier genaamd Okja. De rol van het meisje moet nog gecast worden, maar naast Swinton (hieronder op een foto uit Snowpiercer) zullen onder meer Jake Gyllenhaal, Paul Dano, Bill Nighy en Kelly Macdonald te zien zijn.

Het budget van 50 miljoen dollar is niet het grootste budget dat Netflix ooit aan filmmakers verstrekte. Het bedrijf investeerde eerder 60 miljoen dollar in de oorlogsatire War Machine die gemaakt wordt door Plan B; het productiebedrijf van Brad Pitt. Plan B is daarnaast ook een co-producent van Okja. De opnamen moeten eind 2016 van start gaan in New York en Korea en de beoogde release moet volgen in 2017.