Nederlandse trailer voor satirisch racismedrama Dear White People

Geplaatst: door de redactie

In Amerika was Dear White People al een behoorlijk indie succes, kreeg het veelal lovende kritieken én sleepte het regiedebuut van Justin Simien onder meer de Special Jury Prize op Sundance binnen. De Filmfreak brengt het satirisch racismedrama op 15 januari naar de Nederlandse filmtheaters en gaf daartoe een Nederlandse trailer vrij.

Simien baseerde het verhaal voor Dear White People, dat in eigen land al de "Do The Right Thing voor de Obama-generatie werd genoemd", op zijn eigen ervaringen op de overwegend blanke Chapman University, waar hij als zwarte Amerikaan kwam studeren. Met veel bijtende humor en geestige dialogen verwerkte de debutant zijn studietijd tot een film.

Chapman University werd het fictieve Winchester University en de titel komt van het gelijknamige radioprogramma dat studente Samantha White (Tessa Thompson) in Dear White People presenteert op campus. Een campus waar racisme nog steeds overduidelijk aanwezig is. Maar de spanningen komen pas echt op scherp te staan wanneer tijdens het jaarlijkse Halloweenfeest een heuse blackface, al jaren verbannen, opduikt.

Dear White People draait vanaf donderdag 15 januari in de filmtheaters, al zijn er morgen en zaterdag al voorpremières in Pathé ArenA en Pathé De Kuip.