Nederlandse trailer voor nieuwe Xavier Dolan

Geplaatst: door de redactie

Afgelopen zondag was zijn vorige film Mommy nog de keuzefilm van Griet Op De Beeck tijdens VPRO's Zomergasten. De volgende film van de Canadese filmmaker Xavier Dolan - al draaide hij tussendoor nog wel de videoclip voor Adele's Hello - heeft inmiddels ook een Nederlandse trailer. Het in Cannes bejubelde Juste la Fin du Monde (vrij vertaald: het is slechts het einde van de wereld) verschijnt half december in de Nederlandse filmtheaters.

De nog steeds pas 27-jarige Dolan baseerde zijn nieuwste film op het gelijknamige toneelstuk van Jean-Luc Lagarce uit 1990. Het verhaal draait om de terminaal zieke schrijver Louis (Gaspard Ulliel), die na twaalf jaar afwezigheid terug naar huis keert met de bedoeling zijn familie deelgenoot te maken van zijn nakende einde. De ontmoeting met zus Suzanne (Léa Seydoux), broer Antione (Vincent Cassel), moeder (Nathalie Baye) en schoonzus Catherine (Marion Cotillard) brengt echter een aantal oude herinneringen en spanningen naar boven, waardoor Louis uiteindelijk vertrekt zonder zijn familie zijn geheim te hebben verteld.

Juste la Fin du Monde beleefde zijn wereldpremière afgelopen mei tijdens het filmfestival van Cannes, waar Dolan de Grand Prix, de belangrijkste award ná de Palme d'Or, in ontvangst mocht nemen. Vanaf donderdag 15 december te zien in de Nederlandse filmtheaters.