Nederlandse trailer voor Michael Moore's Where To Invade Next

Geplaatst: door de redactie

Michael Moore is terug met Where To Invade Next, zijn eerste film sinds Capitalism: A Love Story uit 2009. Zag je begin december al de Amerikaanse trailer, distributeur Dutch FilmWorks, dat de documentaire naar Nederland haalt, heeft nu ook een Nederlandse trailer voor de film vrijgegeven.

De nieuwe film van de maker van Fahrenheit 9/11 en Bowling for Columbine is een verrassende oproep tot actie in de van hem bekende reisverslag-stijl. In Where to Invade Next kruipt Moore in de rol van ‘bezetter’ en bezoekt verschillende Europese landen, zoals Finland, Italië en Frankrijk. Hij vraagt zich af hoe deze landen omspringen met sociale en economische problemen en of de Verenigde Staten daar nog wat van kunnen leren. Wat blijkt? De oplossingen voor de meest diepgewortelde problemen in Amerika bestaan al, ze hoeven alleen nog maar overgenomen te worden.

Where To Invade Next, dat zijn Europese première eind februari beleeft tijdens het filmfestival van Berlijn, is vanaf 24 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.