Nederlandse bioscooprelease Anchorman 2 van de baan

Geplaatst: door de redactie

Anchorman 2: The Legend Continues zal definitief niet te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. Dat bevestigt distributeur Universal Pictures International aan filmpjekijken.com. 

De bioscooprelease van de tweede film rond anchorman Ron Burgundy (Will Ferrell) en zijn nieuwsteam werd eerder al twee weken doorgeschoven, maar is nu definitief van de baan. "Dat klopt", meldt een woordvoerder van Universal Pictures International desgevraagd aan filmpjekijken.com. "Na tegenvallende resultaten in Europa, heeft het hoofdkantoor besloten de film niet in Nederland uit te brengen."

In Anchorman 2: The Legend Continues laat het newsteam de jaren '70 én San Diego achter zich en verplaatst het hele circus zich naar het New York van de jaren '80. Het nieuwsteam is wel gewoon hetzelfde gebleven. De onnavolgbare nieuwslezer Ron Burgundy (Ferrell) wordt nog altijd bijgestaan door straatreporter Brian Fantana (Paul Rudd), weerman Brick Tamland (Steve Carell) en sportspecialist Champ Kind (David Koechner).

Ze gaan aan de slag bij het eerste 24 uur per dag nieuwskanaal: het Global News Network. Ook Christina Applegate is terug als Veronica Corningstone. Nieuwkomer James Marsden speelt de reporter waar Burgundy in New York de grootste problemen mee krijgt en nieuwkomer Kristen Wiig is te zien als liefje van Brick Tamland. Verder heeft ook Harrison Ford een rolletje.

Anchorman 2: The Legend Continues zou aanvankelijk op 13 februari a.s. bij ons in de bios verschijnen, maar werd eerder al twee weken doorgeschoven naar 27 februari. Voor Nederlandse fans rest nu het wachten op de release van de Blu-ray en DVD.

Overigens zijn diezelfde fans inmiddels een petitie gestart om Universal Pictures International te bewegen Anchorman 2: The Legend Continues alsnog uit te brengen. Een soortgelijke actie was eerder succesvol bij de aanvankelijk geannuleerde release van The World's End.