Nederlandse acteurs gecast in The Hitman's Bodyguard

Geplaatst: door de redactie

Naast Sylvia Hoeks in Blade Runner 2 krijgt nog een andere Hollywood-productie een Nederlands tintje. Barry Atsma (op de foto boven), Tine Joustra en Noortje Herlaar (op de foto onder) zijn gecast in The Hitman's Bodyguard. De opnamen van de film van Patrick Hughes (The Expendables 3) gingen in april van start.

Distributeur Dutch FilmWorks zal de film bij ons uitbrengen. De komische actiefilm zal deze zomer ook scenes schieten in Amsterdam. Van de drie acteurs heeft Joustra de grootste rol. De hoofdrollen in de film zijn voor Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman en Salma Hayek. Jackson speelt een huurmoordenaar die moet getuigen tegen een moordlustige Oost-Europese dictator (Oldman). Ryan Reynolds speelt een bodyguard die moet zorgen dat hij levend bij de rechtbank in Den Haag aankomt.

In Amsterdam staan onder meer een achtervolging over de grachten en scenes bij het Rijksmuseum gepland. De rollen van de Nederlanders zijn nog niet bekend, maar Atsma vertelt onlangs al even met Jackson aan tafel te hebben gezeten. "Ik heb de afgelopen jaren al met een aantal internationale sterren mogen spelen. Maar Samuel is toch wel een icoon hors catégorie. Op de set is hij heel relaxed: wel gesteld op zijn privacy, maar uiteindelijk gewoon een heel leuke en vooral geestige collega."

Foto: Bart van der Putten