Monty Python 2.0?

Geplaatst: door de redactie

Vier van de vijf overgebleven leden van Monty Python hebben weer een samenwerking op de planken staan. Mogelijk sluit nummer vijf, Eric Idle, zich ook nog aan. Terry Jones, de regisseur van onder meer Life of Brian en The Meaning of Life en onderdeel van het befaamde Monty Python gaat met een aantal van zijn oude maten weer met een project aan de slag. Sinds de dood van Graham Chapman in 1989 hebben de heren in wisselende samenstelling nog wel wat samenwerkingen gedaan, maar zijn ze nauwelijks nog als Monty Python aan de slag gegaan. 

Vanaf het voorjaar gaan Terry Jones, Terry Gilliam, Michael Palin en John Cleese met de film Absolutely Anything aan de slag; Eric Idle moet nog aan boord gehaald worden. Absolutely Anything wordt een SF-film met CGI aliens die door de leden van het comedygezelschap van een stem zullen worden voorzien. "It's not a Monty Python picture, but it definitely has that sensibility," aldus Jones, die voor het laatst in 1998 op het Comedy Festival in Aspen met de vier andere leden samen op één podium stond. 

Onderstaand een fragment uit de briljante en ontroerende toespraak die John Cleese gaf op de begrafenis van Graham Chapman.