Mogelijke deleted scene: Bane Begins

Geplaatst: door de redactie

De afgelopen weken hoorde je in bijna iedere Dark Knight Rises-gerelateerde podcast wel een Bane-imitatie terug. Kostuumdesigner Lindy Hemming vertelt over een van zijn scènes die de uiteindelijke film niet haalde.

*slightly spoilerish*

Hemming was er bijna zeker van dat de scène waarin een dan al chronisch pijnlijdende Bane traint met The League of Shadows erin zat, maar begon toch weer te twijfelen omdat ze de film nog steeds niet heeft gezien. Hemming omschrijft een scène waarin Bane balanceert op een houten platform, terwijl hij aan kettingen vastzit en van alle kanten wordt aangevallen. Iets dat doet denken aan de passage in Batman Begins waar Bruce Wayne iets soortgelijks ondergaat.

Ook zou Bane te zien zijn met vroege prototypes van zijn riem en masker en duidelijk worden waar de pijn en de apparatuur om het tegen te gaan precies vandaan komen. Nolan is niet het type regisseur die op thuisreleases zijn films voorziet van een langere speelduur of deleted scenes, dus het is afwachten of we het ooit te zien krijgen.

(VIA)