Minder Philip Seymour Hoffman in Mockingjay

Geplaatst: door de redactie

Regisseur Francis Lawrence heeft geen digitale trucage gebruikt om de performance van de begin dit jaar overleden Philip Seymour Hoffman in de laatste Hunger Games-films af te maken. Hoffman had voor zijn dood nog twee scènes op te nemen.

De twee scènes die hij niet af kon maken - eentje in Mockingjay - Part 1 en eentje in Mockingjay - Part 2 - zijn herschreven waarbij Hoffmans dialogen aan andere personages zijn gegeven. Volgens Lawrence was het onmogelijk om een acteur als Hoffman te vervangen door een CGI-effect. "Een performance van zo'n goede acteur digitaal na proberen te maken was catastrofaal geweest. Dat had ik nooit willen doen. Dit was de beste manier om om zijn tragische dood heen te werken."

Andere filmmakers kozen er in het verleden wel voor om overleden acteurs te vervangen met digitale trucage, zoals bijvoorbeeld gebeurde met Brandon Lee in The Crowe van Alex Proyas en Oliver Reed in Gladiator van Ridley Scott. Ook in Furious 7 zal de overleden Paul Walker in sommige shots digitaal nagebootst worden.

Bekijk ook: de laatste trailer voor The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Philip Seymour Hoffman was onlangs nog te zien in A Most Wanted Man, terwijl The Hunger Games: Mockingjay Part - 1 komende week in de bioscoop verschijnt. Hoffman had ook nog een televisiepilot (Happyish) geschoten voor Showtime en zijn rol in de serie is inmiddels hercast met Steve Coogan (Alan Partridge).