Miljoen bezoekers voor Intouchables

Tags: Intouchables

Geplaatst: door de redactie

De Franse feel good movie Intouchables verwelkomt vanmiddag zijn miljoenste bezoeker. Dat meldt distributeur De Filmfreak.

Nooit eerder slaagde een Frans(talig)e film erin meer dan een miljoen Nederlanders naar de filmtheaters te lokken. Intouchables, dat vertelt over een rijke Parijzenaar die een bewoner van een ghetto in dienst neemt waarna een bijzondere vriendschap ontstaat, ging 22 maart van dit jaar in Nederland in roulatie. Precies twee maanden later bereikte het al de mijlpaal van een half miljoen bezoekers

Intouchables scoorde vooral door de mond-tot-mondreclame die ontstond. Het aantal zalen waarin de film te zien was, nam iedere week toe. De aanvankelijke 45 bioscopen werden er uiteindelijk 110. Maandenlang behoorde Intouchables tot de best bezochte films in de bioscoop, pas twee weken geleden viel het weg uit de Top 5.

De Filmfreak kocht de film aan voordat het een enorm succes werd in thuisland Frankrijk. Daar bezochten zo'n twintig miljoen mensen de film die in november 2011 in première ging. Na de eerste weken hoopte de distributeur op 200.000 bezoekers. Later werd dat aantal bijgesteld naar 350.000 bezoekers, het aantal dat Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain destijds trok.

Dat Intouchables uiteindelijk nu een miljoen mensen tot een gang naar de bioscoop verleidde, had niemand bij de kleine, onafhankelijke filmdistributeur durven hopen.