Mike Newell regisseert Robert De Niro in The Comedian

Geplaatst: door de redactie

Mike Newell (Four Weddings and A Funeral, Donnie Brasco, Great Expectations) heeft zich als regisseur verbonden aan The Comedian, een project dat Robert De Niro al jarenlang in de planning heeft staan. Het scenario van de film is afkomstig van producent Art Linson (Heat, Fight Club) die bij het schrijven hulp kreeg van insult comic Jeffrey Ross, bekend van de Comedy Central Roasts.

De Niro begaf zich als eens eerder in de wereld van de stand-up comedy toen hij The King of Comedy maakte met Martin Scorsese. In The Comedian geeft hij gestalte aan een komiek op leeftijd die zijn hele leven zijn geld verdiende met het beledigen van anderen. Het personage is gebaseerd op de legendarische komiek Don Rickles, die eerder als acteur met De Niro te zien was in Casino (foto boven). De opnamen van de The Comedian moeten in november in New York van start gaan.

Art Linson bewerkte als scenarist ooit zijn eigen boek What Just Happened? tot scenario dat verfilmd werd door Barry Levinson met eveneens Robert De Niro in de hoofdrol. Als regisseur was hij in de jaren tachtig verantwoordelijk voor Where The Buffalo Roam (de voorloper op Fear and Loathing in Las Vegas) waarin Bill Murray gestalte gaf aan Hunter S. Thompson, maar nu laat hij de regie dus over aan Newell. De Niro is binnenkort te zien naast Anne Hathaway in The Intern.