Michael Fassbender is een sluipmoordenaar

Geplaatst:

door de redactie

Verfilmingen van videogames: al heel lang een combinatie die nooit echt wil werken. Michael Fassbender is vastbesloten daar verandering in te brengen, hij gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van de populaire Ubisoft game Assassin’s Creed.

De spelserie draait om een normale man die terug wordt gestuurd naar verschillende tijdperken en telkens in het lichaam van één van zijn voorouders, die deel uitmaakten van een oud genootschap van sluipmoordenaars, historische artefacten moet zien te stelen. De productie en financiering van de film zal door Ubisoft zelf gedaan worden, aangezien zij een filmdivisie genaamd Ubisoft Motion Pictures (UMP) in het leven geroepen hebben.

Ubisoft heeft grote plannen om van Assassin’s Creed, waarvan over een paar maanden de derde videogame verschijnt, een filmfranchise te maken. Van het spel verschenen al boeken en graphics novels, evenals de korte film Lineage (boven te zien), die door Ubisoft zelf werd gemaakt en als brug diende tussen game nummer één en twee.

Fassbender, die voor Ubisoft altijd keus nummer één was voor de hoofdrol, zal de film ook produceren. Zijn naam is momenteel de enige die aan het project verbonden is, een scenarist en regisseur moeten nog gezocht worden. Een releasedatum zal daardoor nog even op zich laten wachten. UMP is ook bezig met verfilmingen van een aantal van hun Jack Ryan-loze Tom Clancy games.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.