Matthew Vaughn keert niet terug voor sequel op X-Men: First Class

Geplaatst: door de redactie

Matthew Vaughn zag af van een tweede Kick-Ass om aan de sequel op X-Men: First Class te kunnen werken. Nu laat hij echter ook de regie van die film schieten om iets anders te gaan doen.

Vaughn gaat zich naar verluid bezighouden met de film Secret Service; een adaptatie van comicbookreeks van Mark Millar, ook de bedenker van Kick-Ass. Hij blijft nog wel als producent verbonden aan de sequel op X-Men: First Class die inmiddels als X-Men: Days of Future Past door het leven gaat. Voordat hij afzag van de regie was hij ook als scenarist bij de film betrokken.

Nu is het goed mogelijk dat Bryan Singer, die momenteel enkel als producer verbonden is aan het project, voor het eerst sinds X-Men 2 weer als regisseur terugkeert naar de serie. Fox wil hem graag terug hebben en ook in een eerder interview dat hieronder te zien is vertelt Singer al dat hij openstaat om ooit weer een film uit de franchise te regisseren.

Ironisch genoeg liep Singer ooit zelf weg van X-Men: The Last Stand om Superman Returns te maken voor Warner Brothers. Hij werd destijds vervangen door Vaughn, maar die werd vlak voor de opnamen op zijn beurt weer vervangen door Brett Ratner die de film uiteindelijk regisseerde.

(VIA)