Matt Damon kijkt erg uit naar nieuwe Bourne film(s)

Geplaatst: door de redactie

De acteur uit de originele trilogie heeft niets dan lovende woorden voor zijn “vervanger” Jeremy Renner en schrijver-regisseur Tony Gilroy, zo blijkt. En hij zet de deur naar een toekomstige film met Jason Bourne zelf weer een stukje verder open.

Damon deed de uitspraken op Comic-Con waar hij was voor een panel omtrent zijn nieuwe sci-fi film Elysium, van District 9-regisseur Neill Blomkamp. “Ik heb The Bourne Legacy nog niet gezien, maar ik zag wel de trailers voorbijkomen tijdens het basketbal en het zal ongetwijfeld een geweldige film worden. Renner is een fantastische acteur en erg geloofwaardig in de Bourne-wereld. Tony Gilroy is een superslimme schrijver-regisseur en ik weet zeker dat hij de serie niet voortgezet zou hebben zonder een idee waarvan hij zeker wist dat het zou gaan werken.”

Ook over een toekomstige terugkeer naar de Bourne-serie, mogelijk in een film samen met Renner, is Damon uiterst positief. “Ik wil er erg graag en Paul (Greengrass, regisseur van de laatste twee films) denk ik ook. Maar dan alleen als we zeker weten dat we het niveau van de vorige films kunnen halen. Als we daarover twijfelen moeten we het gewoon met rust laten.”

Tijdens de productie van The Bourne Ultimatum was er nog onenigheid tussen Damon en Gilroy toen de acteur de eerste versie van het script  een “career ender” noemde. Later lichtte Damon zijn uitspraken toe en bood hij zijn excuses aan.

Elysium, een sciencefictionfilm waarin hij te zien is samen met Jodie Foster, William Fichtner en Sharlto Copley gaat in maart van het volgende jaar draaien. Bekijk hieronder de eerste foto van de kaalgeschoren Matt Damon in die film.